Månedens Akevitt

Sammen med Norske Akevittes Venner vil vi legge ut en ny  Akevitt en gang i måneden.

Arvesølvet Juleakevitt 2021

Ti år tilbake i tid hadde Det Norske Brenneri 125 fat på fatlageret. I dag har de over ett tusen fat å velge blant. Mange av disse er søt- og hetvinsfat, spesielt kjøpt for å gi kompleksiteten og den dype sødmen som man ønsker i julens akevitter. Arvesølvet Juleakevitt 2021 kan derfor sees på som et portrett av den rivende utviklingen som har foregått på Sørlandet det siste decenniet.
Hovedkarakteren i årets juleakevitt er som vanlig en god balanse mellom ferske og brukte Oloroso sherryfat. For å utvide smaksbildet mot dype toner av frukt og bær, er det benyttet en god andel madeirafat, men også andre dessertvinsfat.


Trykk på linken under for hele artiklen

Slik lages norsk akevitt Trykk på linken under for hele artiklen