Månedens Akevitt

Sammen med Norske Akevittes Venner vil vi legge ut en ny  Akevitt en gang i måneden.

Lysholm Blank No 52

De ledende barene i London, New York og Los Angeles har for lengst oppdaget at akevittens egenart gjør den perfekt til drinker. Denne måneden presenterer vi derfor en av de norske akevittene som er spesielt utviklet for drinker; Lysholm Blank No 52.

– Lysholm Blank No 52 er en blank, botanisk akevitt spesielt utviklet for drinker, forteller Renate Nikolaisen, markeds- og kommunikasjonssjef i Anora.

– Akevitten er frisk, floral og kompleks, og har en sitruspreget duft og smak. Den er laget med 11 forskjellige botaniske elementer, inkludert karve fra Inderøy, stjerneanis, koriander, ingefær og pomerans.

Akevitten så dagens lys i januar 2016, den gang under navnet Lysholm No 52. Historien sier at det først var forsøk nummer 52 på laboratoriet hos Anora på Gjelleråsen i Nittedal som var så vellykket at akevitten kunne kommerialiseres.

Trykk på linken under for hele artiklen


Slik lages norsk akevitt Trykk på linken under for hele artiklen